BARN, PERSONAL OCH ÖPPETTIDER

Bild på flicka med vattenmelon

På Pionjären Årstaberg har vi plats för totalt 60 barn i fyra barngrupper.  I fyra arbetslag arbetar 11 pedagoger med barnen. Våra arbetslag består av förskollärare och barnskötare där förskolläraren har avdelningsansvar.

På Pionjären Vårberg har vi plats för 26 barn. Det arbetar 5 pedagoger med barnen. Våra arbetslag består av förskollärare och barnskötare där förskolläraren har avdelningsansvar.

Vi erbjuder både hel- och deltidsplatser. Vi håller öppet enligt de behov som du som vårdnadshavare har – och utifrån den ramtid som Stockholms stad har bestämt. Det innebär att vi anpassar förskolans öppettider efter din familjs behov mellan 6.30-18.30 alla helgfria vardagar förutom;

•    Julafton
•    Midsommarafton
•    Nyårsafton

På Pionjären är det både vårt uppdrag och vår ambition, att skapa en gemenskap på förskolan som omfattar både barn, personal och föräldrar.

Läs mer här!

Vår miljö – inne & ute

Pionjärens lokal är nyrenoverad och helt anpassad till vår verksamhet efter våra önskemål. Vår vision är att barnen ska kunna röra sig fritt på vår förskola och få utnyttja alla rum. Vi strävar efter att ha en lockande, spännande och utmanande miljö på förskolan. Det finns bland annat en gemensam ateljé där barnen kan träffas och skapa. Materialet ska vara pedagogiskt upplagt och tillgängligt för att barnen själva ska kunna ta fram det och starta aktiviteter. I enlighet med Reggio Emilias filosofi ska vår miljö vara i ständig förändring efter barnens behov och intressen. Vi har också en gemensam Piazza, en mötesplats där barnen kan mötas, och en matsal där vi intar våra måltider.

Daglig utevistelse är en självklarhet på Pionjären Årstaberg. I vår utevistelse kommer vi att använda oss av de utmärkta och härliga grönområden och lekparker som ligger i närheten av vår lokal.

Pionjären Vårberg har en liten gård till förfogande.

Vad får mitt barn för mat på förskolan?

På Pionjären lägger vi stor vikt vid att maten som serveras ska vara både god, varierad och nyttig. Vi har dock inte tillåtelse att laga egen mat. Därför hämtar vi maten från ett cateringföretag. Vi har valt vår leverantör av mat med stor omsorg. Vår leverantör delar vår syn på att riktig mat lagas från grunden av bra råvaror, gärna ekologiska och kravmärkta. Läs gärna mer på vår leverantör Matproduktions hemsida.